Hackathon oppimista

Projektitiimistä kaksi kolmesta vietti muutaman kiireisen päivän Hyvinkäällä Hotelli Sveitsissä Kestävän liikkumisen hackathonissa. Hackathonissa oli ideana kehittää palvelu tai konsepti, jonka avulla Hyvinkään kaupungissa kestävä liikkuminen kehittyy tavoitteiden mukaisesti. Tavoitteena oli siis lisätä kävelyä, pyöräilyä ja joukkoliikenteen käyttöä.

Meidän  kahden hengen tiimiin sai vahvistukseksi Pian CGI:ltä sekä Markun Hyvinkään kaupungilta.  Tässä oli lyhykäisyydessään eväät seuraavaksi 24 tunniksi ja ratkaisun löytämiseksi. Käytimme paljon aikaa ongelman pohdintaan ja sen kartoittamiseksi. Pohdimme myöskin muiden tiimien luultavasti keskittyvän erilaisiin visualisointeihin. Päädyimme äänestyksen jälkeen keskittyvän motivoinnin keinoihin.

Lopputuloksena Hyvinkää GO! -konsepti, jossa kestävällä liikkumisella kerätään GO-pisteitä, joita voi hyödyntää lippuihin, tuotteisiin sekä alennuksiin. Ideasta tykättiin ja kokemus paistoi ryhmän työskentelystä. Tällä kertaa voitto meni ansiokkaasti HAMKin liikenneopiskelijoille. Onnittelut heille! Kuva pääpalkinnon luovutuksesta: 

Hackathon

 

Miten tämä liittyi avoimeen dataan tai hankkeeseen?

Teemu Ropponen (Open Knowledge Finland Ry) piti oman puheenvuoronsa kaikille avajaispäivänä. Pidimme tilaisuudessa myös AvoinHäme-hankkeen esittelyn ennen voittajan julkistamista. Tapahtumassa oli esillä myös erilaiset avoimet rajapinnat lähdemateriaalina sekä dataa joka ei ollut avointa kaikille (esim. Hyvinkään liikenteen linja-autojen reaaliaikaiset paikkadatat).

Meille tapahtuma oli myös erittäin hyvä tilaisuus oppia hackathonin järjestämisestä. Tapahtuman aikana huomasimme erilaisia asioita mitkä oli järjestetty erittäin hyvin ja pieniä asioita mitkä olisimme ehkä toteuttaneet eri tavalla. Kokonaisuudessaan järjestelyt toimivat hyvin ja uudistetuissa tiloissa oli erittäin mukava työskennellä. Tapahtuman koko oli meidän kannalta erittäin sopiva ja tulevat omat hackathonimme ovat luultavasti samaa mittaluokkaa, joten kotiinvietäväksi tarttui paljon enemmän kuin se voitto.