Lapsi mukaan töihin -päivää vietettiin tänään perjantaina 23.11.2018! Hämeen ammattikorkeakoulu lähti haasteeseen mukaan ja tarjosi lapsille hauskan päivän korkeakoulukeskuksen tiloissa.

Lasten on tärkeää päästä näkemään ja kokemaan, missä heille tärkeät aikuiset tekevät työtä ja mitä työn teko on. Myös työpaikkojen on hyvä nähdä työntekijöidensä lapsia. Järjestimme Älykkäät palvelut-tutkimusyksikkö mukavaa yhteistä tekemistä lapsille ja aikuisille #lapsimukaantöihin -päivän kunniaksi.

KOODAUSTA JA VIRTUAALITODELLISUUTTTA

Aamu alkoi yhteisellä aamupalalla Soten Nipsulassa, joka on sosiaalialan koulutuksen koordinoima varhaiskasvatuksen toiminta-, oppimis- ja kehittämisympäristö. Päivään oli ilmoittautunut n. 50 lasta vanhempineen, joten tunnelma oli tiivis ja hyväntuulinen!

Koko tutkimusyksikön väki osallistui upeasti päivän järjestelyihin. Lapset pääsivat kokeilemaan koodausta, tutustumaan virtuaalitodellisuuteen sekä otattamaan itsestään ja vanhemmistaan selfieitä dronen avulla. Aika huikeaa, eikö? Yksikön hostina toimi ystävällinen ja iloinen Panda, joka jakoi palkinnoksi lapsille reippaasta tekemisestä Nuori Älypää -pinssit sekä tikkareita.

Virkistävää yhdessäoloa

Me aikuiset vietämme suuren osan viikosta töissä ja poissa kotoa. Tällainen päivä, joka mahdollisti muutaman extratunnin yhdessäoloa, koettiin erittäin virkistävänä puolin ja toisin. Lapset silmin nähden nauttivat ja olivat innoissaan tutustumassa kaikkeen mitä työpaikalla tapahtuu. Me aikuiset taasen emme voineet kuin ihailla lasten innostuneisuutta, ennakkoluulottomuutta ja energisyyttä. Meillä aikuisilla on paljon opittavaa lasten asenteista!

Näihin kuviin ja tunnelmiin oikein virkistävää viikonloppua kaikille!