TAPAHTUMA

Tapahtumaa ennen oli kahvittelua, jossa keskustelu avoimista rajapinnoista alkoi jo mallikkaasti. Tapahtumarajapinnat tuntui olevan ainakin yksi kuumista perunoista. Kahvittelun jälkeen auditoriossa projektipäällikkö Joni Kukkamäki avasi tilaisuuden.

Tilaisuus eteni ohjelman mukaisesti ja pysyi aikataulussa. Jonin jälkeen allekirjoittanut ja Petri Linna avasi tapahtumarajapintojen havaintoja sekä kehittämiskohteita. Tämän jälkeen Arvi Leino avasi hienosti mitä Turussa on tehty ja on suunnitteilla. Asioita oli paljon ja näistä jäi paljon mietittävää ja ideoita jatkoa varten. Arvin jälkeen alkoi paneelikeskustelu Minna Takalan (Hämeen liitto), Mikko Malmgren (Kuntaliitto) ja Kai Vainion (Dyme Solutions Oy) välillä. Valitettavasti alkuperäisestä ohjelmasta poiketen, Kaisa Kosonen Visit Finlandilta ei päässyt paneelikeskusteluun osallistumaan sairastapauksen vuoksi. Keskustelua johti Joni Kukkamäki HAMKlta. Keskustelussa tuli hyvin esille eri osapuolien toiveita ja näkemyksiä siitä mihin suuntaan kehitystä pitäisi viedä.

YHTEINEN NÄKEMYS

Tilaisuuden aikana tuli selvästi esille yhtenäinen näkemys siitä, että avoimia rajapintoja ja palveluita sekä avoimen datan määrä tulisi järjestelmällisesti lisätä yhteiskehityksenä. Suunnitellaan yhdessä – yksi tekee – tulokset jaetaan ja otetaan käyttöön kaikkialla ja tätä toistetaan useassa paikassa tuntui olevan yleisesti kannatetuin toimintamalli.

Linna & Torkkel esitys ARVI LEINON Esitys Visit Finland matkailun digitiekartta
Työpaja

Työpaja osuuden vetämiseen pyydettiin Vesa Tuomela ja Jukka Raitanen HAMKin työelämänlähipalveluista. Osuus oli meidän mielestä erittäin mielenkiintoinen ja käytetyt työpajamenetelmät pakottivat ajattelemaan avoimia rajapintoja sekä niiden käyttöä monesta eri näkökulmasta.

Työpaja osuus toteutettiin Design A Better Business menetelmiä käyttäen.

TUTUSTU TYÖPAJAN TUOTOKSIIN

Työpajan tulokset on koottuna yhteen SWAY-esitykseen, täältä tuloksia voi tarkastella suoraan. Tuloksista tehdään vielä erillinen koonta.

SWAY

Lisää: Arvi Leinon Esitys, Torkkel & Linna esitys, Visit Finland matkailun digitiekartta